Tandvårdsförsäkring - Massor med tandvårdsförsäkring

Tänder

Tänder

Tänder har de flesta däggdjur och fiskar. Den primära användningen av tänderna är att bita fast föda, dra loss delar av maten och finfördela födan så att matsmältningen går lättare.

Tändernas uppbyggnad

Tändernas uppbyggnad

Tändernas yttre skikt kallas emalj och är kroppens i särklass hårdaste material. Under emaljen finns tandbenet som är den större delen av tanden. Innanför tandbenet sitter pulpan med blodkärl och nervtrådar ner till tandens understa del, tandrötterna.

Tandvård

Tandvård

Det är viktigt att ha god tandvård genom att regelbundet borsta tänderna och göra återkommande besök hos tandläkaren för undvika tandsjukdomar att bibehålla sina friska tänder.

För att alla ska hå råd med tandläkarbesök för att göra undersökningar, laga tänder, sätta in en tandställning eller få en tandprotes finns den statliga tandvårdsförskringen. Tandvårdsförsäkringen innebär att utsatt grupper får stora delar av tandvårdskostnaden betald av staten.Allt om tandvårdsförsäkringen

Här kan du hitta mer intressant information om tandvårdsförsäkringen men också en del kul och lustiga saker beträffande tänder och tandläkare.Meny - Tandvårdsförsäkring
Till förstasidan på www.tandvårdsförsäkring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Billig tandvård   Privat tandvård Länkar Nyheter